Fenix 3, 2022

Home/Fenix 3, 2022
Download From Drive Thru RPG

Fenix 3, 2022

Publisher: AskfagelnDet här numret är mycket speciellt för mig. Det är det första numret av Fenix där Tove inte är chefredaktör eftersom hon gick bort den 19:e april. Anders tar nu över som ny chefredaktör för tidningen. Det här numret har tema Upptäcka och bjuder på The Quest for Tovesha’s Phoenix, Kaleidoskop – ett rollspelsmultiversum, Magical Places, Vaarandras vildmark till Äventyr, Luftvarvet till Kopparhavets hjältar, Rövarkulan till Jarlsö, Havsöns huvudbry till Vindsjäl och en ny del av Brisses spelskola. Här hittat du också en hyllningsartikel om Tove Gillbring och vad hon har betytt för den svenska rollspelshobbyn. Intervjuer om Lund 1922 och Elosos nya delägare Adrian Madden. Samt som vanligt nyheter, recensioner och Birger Barbaren.
Nyheter i korthet Fria Ligan – Ligan fortsätter året med spännande nyheter om rollspelet Blade Runner, MÖRK BORG: Cult Heretic och Death in Space och mycket mer. Helmgast – Helmgast är just nu väldigt produktiva och det kommer många nya släpp till Kult och Eon. Eloso – Under GothCon släppte Eloso två nya titlar, Basker Blå och Nattlägret.Åskfågeln I och med Tove Gillbrings bortgång kommer det bli förändringar på Åskfågeln, men hennes make Anders planerar att fortsätta med utgivningen som de påbörjat ihop. Daniel Lehto – Många nya släpp och Sagospelet äventyr firar 10 år i höst.
Artiklar
Tove Gillbring: Samlade ord om Tove GillbringFenix chefredaktör Tove Gillbring gick bort den 19:e april efter en lång tids sjukdom. Gabrielle de Bourg har samlat texter om Tove från olika svenska spelprofiler.
Lund 1922: Ny spelfestival i LundEloso förlag kommer i samarbete med Visit Lund anordna en ny spelfestival med en tydlig koppling till Call of Cthulhu och 1920-talet.
Adrian Madden: Elosos nya delägareEloso förlag har många järn i elden och har utökat med en ny delägare som kommer ta över rollen som redaktör för Call of Cthulhu Sverige.
The quest for Tovesha’s Phoenix: Äventyr till monster islandDetta äventyr av Pete Nash är inspirerat av Joseph Conrads roman Heart of Darkness (Mörkrets hjärta)och samtidigt en hyllning till Tove Gillbring.
Kaleidoskop: Christoffer Krämerkampanjvärlden Kalejdoskop av Henrik Örnebring och Christoffer Krämer färdas vi in i ett specialskrivet rollspelsmultiversum. Genom det kalejdoskopiska ramverket som presenteras ges du möjlighet att designa din alldeles egna mångfacetterade värld att kasta in dina spelare i.
Magical Places: Graeme DavisResor kan ofta vara en tråkig del av många rollspelskampanjer. Graeme Davis bjuder på en artikel om hur du gör resor mer magiska och intressanta i dina fantasykampanjer.
Vaarandas vildmark: En äventyrsplats till sagospelet ÄventyrEn artikel om riket Vaaranda som ligger längst nordväst i Nordhelm. Artikeln ger en ingående beskrivning av området platser och dess befolkning. Missa inte heller receptet på Vaarandisk mjukkaka och den vackra karta över riket på sista uppslaget i artikeln.
Luftvarvet: Kopparhavets HjältarKopparhavets hjältar bjuder på en äventyrsmiljö om Luftvarvet, som är en stadsdel i metropolen Krilloan. Här kan du läsa om luftskepp som Zepelonder, samt fyra olika äventyrsuppslag
Rövarkulan: Det slumrande riket till JarlsöMed Rövarkulan återvänder vi till kampanjvärlden Jarlsö som först presenterades i Fenix#5 2021. Denna gång vänder vi blicken mot de vilda piråttorna i Rostbäcken. Här gäller piråttornas hårda lag och livet kretsar kring plunder och äventyr – men också det utanför-skapet som följer med att vara en illa sedd rövare.
Havsöns huvudbry: Ett äventyr till VindsjälRyktet säger att en kraftfull artefakt vilar någonstans på en outforskad ö ute i havet. De som söker den gömda skatten står inför en gåtfull utmaning.
Speltermer: Brisses spelskola Lektion #4Den här gången är det dags att gå igenom olika termer som används i brädspel.
Butiksguiden
RecensionerBasker blåNattlägret Bad Company Sagrada Cascadia Bureau of Investigation: Investigations in Arkham & Elsewhere Unfathomable Streets Star Wars: Jabba’s Palace – A Love Letter Game Ten Radlands
Birger Barbaren Sörjer Sköna juveler Samlar på sigPrice: $8.99
Go to Source

By |2022-08-06T23:12:24+00:00August 6th, 2022|
Go to Top